Nieuws

28 mei 2022 AED in wijk Venne-West 3 - Drunen

Dat was al enige tijd onderwerp van gesprek. En daar zou het wellicht bij gebleven zijn als ze in juni niet gebeld waren door de penningmeester van Stichting HartVeilig Heusden met de vraag, zouden jullie niet……….

Na enig overleg en gebruik makend van het idee dat Burendag 2021 een mooi moment zou zijn om iets in die zin te organiseren, besloten ze tot actie over te gaan.

De eerste flyer ging in augustus de wijk in om mensen enthousiast te maken en leverde de werkgroep “Een AED ook in onze wijk” op. Tijdens de eerste bijeenkomst werden de taken verdeeld, ontstond het idee om een bankrekening te openen en werd de basis gelegd voor een tweede flyer.

Daarin werd opgeroepen om ideeën aan te leveren die inkomsten konden verwerven. Het bleek dat er veel creativiteit in de wijk aanwezig was. Nadat in de ochtend van de 25e september veel woningen met hartvormige ballonnen waren versierd, werd met de volgende acties:

- de lege statiegeldflessen verzamelen;

- “wie schat het juiste aantal hartjes?”;

- de Zin-Zoek-Puzzel;

- de garageverkoop;

- en de oproep om te doneren op de bankrekening

voldoende budget verzameld om een AED aan te kunnen schaffen via Stichting HartVeilig Heusden.  Via de buurtapp en een artikel in het BD werden de wijkbewoners van het resultaat op de hoogte gesteld.

In goed overleg met Vestia hebben we in februari 2022 besloten om de AED aan de middelste van de 3 watertorens in de Laan van Tasmanië te hangen. De EHBO - vereniging Drunen-Elshout heeft inmiddels de eerste 10 vrijwilligers geschoold in reanimeren en het gebruik van de AED.

Inmiddels kijken veel wijkbewoners met plezier en voldoening terug op wat er met elkaar bereikt is. Toch overheerst tegelijkertijd overheerst maar één wens…., de AED nooit te hoeven gebruiken.

 

 

4 januari 2022 Nieuwe app beschikbaar

16 november 2021 Door de vele Corona-besmettingen vind het bestuur van HartVeilig Heusden het niet verantwoord om de installatie van de 125e AED op 22 november a.s. bij de Zandley in Drunen door te laten gaan. Wij zullen t.z.t. een nieuwe datum en locatie kiezen. Ook wij vinden het jammer dat de installatie niet doorgaat maar de gezondheid staat voorop.

 

5 november 2021 Dank zij Buurt Bestuurt Oudheusden is op de hoek Hamelpark/ Everardus van Gochstraat een AED onder de klok geplaatst, deze AED is aangemeld bij HartslagNu en 24/7 bereikbaar.

 

28 september 2021 Venne-West slaat handen ineen en zorgt op burendag voor een AED.

 

12 augustus 2021 WOW, wij bedanken Coop Vlijmen en verder iedereen die hieraan heeft meegewerkt, het is een mooie opbrengst geworden.

 

1 juni 2021 70-Plussers worden weer opgeroepen voor reanimatiemeldingen

 

4 mei 2021 Vanaf vandaag 4 mei mag al het reanimatieonderwijs worden hervat, dit geldt ook voor scholing en instructeurs!

 

11 april 2021 In navolging van COOP-Oudheusden hangt er ook bij Coop Vlijmen een AED die 24/7 beschikbaar is.

 

1 april 2021 De komende 3 maanden is bij Coop Vlijmen aan de Burg. van Houtplein de statiegeldactie voor HartVeilig Heusden, doneert u mee?

 

23 december 2020 HartVeilig Heusden is sinds vandaag officieel partner van HartslagNu

 

20 oktober 2020 Burgemeester Willemijn van Hees Beschermvrouwe van HartVeilig Heusden

 

8 oktober 2020 Reanimaties weer volgens covid-19 richtlijn

 

5 oktober 2020 Stemmen jullie ook op ons via de App van RABO Clubsupport?

 

22 augustus 2020 Vandaag van de Belastingdienst bericht ontvangen dat we voor onbepaalde tijd de ANBI-status hebben verkregen.

 

22 mei 2020  Like de pagina van Stichting HartVeilig Heusden op Facebook dan blijven jullie op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

 

21 mei 2020 De nieuwe website is vanaf vandaag in de lucht, www.hartveiligheusden.nl.

 

4 februari 2020 Vandaag is de Stichting HartVeilig Heusden bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

2  juli 2019 Vandaag is de 5e AED aan het nieuwe appartementencomplex aan de Nassaulaan in werking gesteld. Wij waren op de Vliedberg al HARTVEILIG maar omdat rond dit gebied vaak vele mensen aanwezig zijn heeft Buurt Bestuurt op de Vliedberg een verzoek bij de gemeente Heusden ingediend voor het plaatsen van een (extra) 5e AED. Dit verzoek is vandaag gehonoreerd!

 

31 januari 2019 Heusden wil 'hartveilig' worden. Dat betekent dat er meer AED's moeten komen. Maar ook dat ze beter gespreid moeten worden en allemaal 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn. Belangrijk is vooral dat ze buiten komen te hangen, of in elk geval 24 uur per dag ingezet kunnen worden. - Foto Dirk Jan Gjeltema -